4

* HETIC *


Assalamualaikum

tahun ni terlalu banyak peristiwa fly through my life...
ada yang mengembirakan and ada yg make yg tears coming out...
hari rabu ni will be my thesis's presentation...
but i'm really not in mood...
rasa macam nk skip je but i can't...
i mish my mom n dad...i want to meet them...
my parents now dekat kelantan...
suddenly my dad admit to hospital...
it really surprising me sebab pagi tu my dad kol and ktorg gelak-gelak...
i hope nothing bad will happen...
my dad hard to breath masa on da way balik KL...
but now doctor cakap dah stable and if nothing happen he will discharge esok..
mmg sound mcm nothing happen tp i just want to be there...
i want to look at him with my own eyes...
hati aku x tenang..semua buat mcm x kena...
my mom had fever right now...lagi buat aku mcm separuh gila dok dkt KL ni..
really hope times will fly fast...i want to going back there...

Ya Allah..besar sungguh dugaanMu..sesungguhnya hanya Engkau mengetahui apa yang bakal terjadi..permudahkan lah ia jika ia ada dalam redhaMu...tabahkan hati seluruh keluargaku..sesungguhnya kepadaMu hambaMu ini sujud meminta pertolongan...


notakaki: otak tengah serabut..hati tgh sakit..pilihlah lelaki yg menyayangi keluargamu seperti dia menyayangi kamu..kerana ia jaminan kebahagian mu kelak...aku masih mencari...
7

* BLOG KINI SUNYI SEPI*

...Assalamualaikum semua readers...


times fly so fast until now just left 2 weeks more before my final exam...
uuuaaaagggrrrhhhhhh!!!!
my thesis, assignment and project still floating up in the air...
sedey sungguh!!!!
keep on forcing my brain, my eye to focus doing all those things..*seksa jiwa tol*
dah la each weekend mesti busy attending all weddings...*i love to see bride n groom..mcm seru kne kawen je..*
dalam busy-busy untuk siap kan kerja yg buat jiwa aku ni makin serabut, aku still have time to see him...yela..since my final nk start so i'll no see him until i finish my final exam...
good bye my adiwira...see u soon...*focus on ur final and thesis too*


my second draft of thesis done!!just wait any comment from my supervisor...
hope this scond draft will be fine...
aku penat keep on change it...uwaaaa..stresss...*sedey sbb UM ada Turnitin..mean no copy n paste..*
no matter what aku akn keep on do it until my last breath..*ayat mcm nak pegi perang*
ooo..lupa plak..last week my dad attend his reunion of 25 RAMD dekat Tapah...
his first unit after commission...* so adiwira kne msuk 25 jugak!!blh x nk paksa mcm tu..*
dekat unit ni jugak la my dad meet up my mom and end it with wedding...


ok..ayat dah makin mengarut and i need to focus back to my work...EEG here i come!!!!


notakaki: hepi belated anniversary to my mom n dad..i love u so much..no matter what will happen in future, i'll always pray for our happiness...thanks to Allah cz give me such a lovely family...Alhamdulillah..ooo..lupa lagi..my lil sis jz dpt keje dkt butik wedding..mcm best je kan...jeles...bgus jugak dia keje dr membesarkan badan dkt rumah utk tggu result SPM..
7

** SUPER DUPER BUSY **

Such a long way aku x update blog ni..
bagaikan perlu maid untuk bersihkan sawang-sawang ni..*ayat mcm org kaya..berangan jap..*
lately memang busy tahap dewa hidup aku ni...
lagi-lagi nak abes sem...semua assignment nak due...
uuuwwwwaaaa...
macam nak botak kepala ni..*ayat biasa bagi sudent 4th year*
project bertambun x siap lagi...
semua half way cz vitamin 'malas' banyak giler...
lagipun to many happen in my family lately...
rasa macam tension + penat...
may b dugaan tuhan atas kesenangan yang DIA berikan...*ake redha dan terima dugaan ini*
no matter what had happen i'll always and forever love my family...
dalam busy tahap dewa aku ni, sempat jugak see my mr adiwira...


bkn utk gatai lepas rindu but to help him...
keganasan beliau telah mengakibatkan laptop nyer punah ranah...
akibat perasaan kesian lalu dipinjamkan my notebook yang bersawang tanpa tuan...
sambil menyelam tangkap ikan...hahahaha...*cantek giler peribahasa*
aku lunch skali with him!!!!
berani mati kan cz aku takot nk lunch diwaktu 'luar biasa' dkt uni beliau...*bak kata adiwira, aku ni penakut x kira tempat*
nothing more happen to me...jz wanna to focus on my thesis and a ton of project!!!!


notakaki: manusia masih percayakan kepercayaan yang kurafat and boleh menjadi syirik..Ya Allah..jauhkan nya dari keluargaku...amin~~~
5

♥ DAD'S GRADUATION ♥


hello my lovely beloved stalker...
seems macam dah lama x update blog cz busy with my matter...
this time just nak update about my dad's graduation at PICC last Saturday..*bangga pe...u aku pn x buat dkt PICC utk grad tau..jeles nk mampos!!!*
pape pun this year will be his memorial year...
start with his promoting last August until today for his graduation in Master of Management...
betoi orang kata...ilmu boleh dituntut tanpa kenal umur kita...
selagi mampu, teruskan menimba ilmu...
pape pn i'll follow my dad!!!master will be in my hand...*degree pn x abes lg..*
nothing more to write..
love uols...


notakaki:dah lama x berdating dengan adiwira..ada la dlm sebulan lebey x jumpa utk menonton wayang sama2...sedey sgt3...hope dis coming sunday will be ours...x otg pn aku tetap nk jmpe!!!!!!
20

♥ 60 PURNAMA ♥




111006 - jam 0000 - MRSM pasir salak

"gggrrrrrrrrrr" - handphone vibrating

" kalo sai jadi girlfren icam nak x??"

my heart stop pumping blood...whole body looks like 'lumpuh'..my lips create a smile...it's happen suddenly..aku baru je kenal dia dengan rapat for a 1 months...dalam hati aku macam x percaya...bia betoi mamat sorang ni nak dekat aku...yela..aku ni bkn cantek macam girls lain dekat maktab tu...but i replied his messange with this world..

" kalo saya miskol 2 kali maksud nyer saya terima tp kalo sekali means sori.."

lama jugak aku pikir untuk buat miskol tu..about 10 mins later aku buat satu miskol...lepas tu aku diam about 10 mins...n then i decide to make another miskol...so korg paham la aper maksud aku...

"with two miskol appear on your handphone, means i'm officially yours"

aku ingat nak couple main-main je..yela...zaman budak-budak..air hingus pn x abes lagi..minum pn ribena..*tp sekang ni pn ak minum ribena*...so aku assume x serius pn relationship ni...cinta monyet la katakan...masa kian berlalu laju macam kilat petir serta guruh* propa je ayat*...

111011 - jam 0000 - Rumah aku..

lagu "canon in de" played by him being played out from my handphone..* my ringtone*

i hear his voice said

"hepi 5th anniversary syg"

aku melompat gembira...adiwira ingat la..ingatkan lupa...waaaa...kejap je masa berlalu..dari budak hingusan hingga la kini menjadi budak final year yang bakal bergelar engineer tahun depan...saya biomedical engineer and he will be civil engineer but i'm civillian and he is an army...*tapi kejap je kan??*...aku btoi-btoi x sangka cinta monyet blh jadi smpai mcm ni..kalo nk go through every purnama hubungan kitaorg mmg x ckup masa nk tulis...sbb mcm-mcm pernah terjadi..gempa bumi, tsunami 500 skala ritcher, ombak badai, salji sejuk and mcm-mcm jadi dekat our relationship..mmg btoi org ckp..cinta akan aja kita erti dewasanya pemikiran..aku belajar banyak dari hubungan aku dengan adiwira...aku pernah menangis sampai nk gila..aku pernah gelak smpai titis air mata...tapi pengalaman ajar aku erti cinta sebenar...terima kasih utk yg doakan hubungan kami...terima kasih utk org membenci hubungan kami..tiada apa yg bisa dilakukan kepada yang membenci..cuma aku akn berdoa anda semua temui cinta ini dan lalui semua nya yang indah mahupun duka...

untuk si adiwira pula hanya ini aku mampu ungkapkan...

" saya cinta kamu!!!"


notakaki: moga Allah merestui hubungan ini...tetapkan hati kami...jika dugaan ditimpakan keatas kami, tetapkan lah kami utk harungi dugaan ini bersama..jika kegembiraan dikurniakan maka ingtkan lah kami kepada Nya kerana kesenangan didunia hanya pinjaman semata...jadikan lah hambamu ini sebagai bidadari kepada nya kelak..amin~~
4

♥ SHOULD I ♥


hujan lebat jugak harini..
sama la dengan hati aku sekarang ni...
entah la..lately rasa mcm diri ni dipinggirkan...
rasa mcm diri ni x dihargai...
should i feel like this??
x tau la sebab ketidastabilan hormon ataupun ape...
tp aku btoi-btoi terguris sekarang ni...
hati ni mcm panas je kalo pikir balik...
*mesti setan loncat kegembiraan tengok aku mcm ni*
tapi iman aku masih ada...aku mampu utk tempatkan kewarasan akal pikiran ni...

"Ya Allah, kuatkan diri hambamu ini tempuh segala dugaanMu..buanglah titik hati benci dalam diri ini"

untuk adiwira..terima kasih berjuta kali sebab sentiasa ingatkan saya untuk berpikir dengan baik...u're such a perfect man...


notakaki: tidak sepatutnya perasaan macam ni timbul dlm hati ni...sori kalo post kali ni agak pelik n sukar utk difahami...ini menunjukkan hati ni agak emosi tidak stabil..
6

.. PROMISE THAT I MADE ..

salam semua...
lastly i manage to watch that movie...
aku ni bukan jenis suka download movie so beli la DVD..
x tau la nape aku ni ader penyakit ni...
tapi x pe..i'm hepi with it..
love the story line..
movie that remind me to si adiwira...


i'll keep the promise that i made since 5 years i know you...
hope it'll same goes to u..



"I promise you that it'll all be over sooner than you think. Then i'll be back for good"
-John Tyree-

once in two week i had a chance to see him...
just afraid after he finish his study...
will be apart for a quite a long..
no contact, no messaging, no going bed song, no morning message..
i'll learn to adapt it..
lucky for me because my dad is an army..
my mom is my advisor to make me calm and go through with it...
no matter what i'll wait u..
thats my promise..

"I'm the one who choose u, no turning back, no regret..How hard to face it, I'll wait.."


notakaki: "Ya Allah, sekiranya dia jodohku, mudahkan lah perjalanan kami, tetapkan lah hati kami..Andainya dugaan diduga pada kami, satukan hati kami, tabahkan hati kami untuk harungi bersama..Sesungguhnya hanya kepada-Mu hambamu berserah" -Amin~~-
4

..JARI DISUSUN..


SALAM AIDILFITRI

maap dipohon jika pernah tersalah kata secara tulisan ataupun bicara
moga hari suci lebaran akan membuka jalan baru yang lebih baik utk semua



notakaki:blog lambat update sbb byk yg happen to my family lately...tp skrg ni everything going normal..hope sgt3 akan teros mcm ni..sbb saya syg family saya!!!!sgt3!!!
7

** LESS THAN A WEEK **

Salam Ramadhan semua...
mcm mana dengan puasa harini n hari yg before ni???
harap sgt3 ok...
nmpk nyer skrg ni tgl kurang dari seminggu untuk Ramadhan...
so sme-sme la kte guna kn baki bulan yg mulia ni dengan amalan yang baik...

uuurrrrmmmm...
mst mood raya dh sampai kan...
aku dh pn beli brg raya before puasa lagi..*excited gle kn??abaikan k??*
korang semua dah beli ke blom..
tahun ni aku akn beraya di Perak and second day of Eid's day akan balik Kelantan...
yyyeeeaaahhh!!mmg tiap-tiap tahun aku akan balik dua-dua kampung...
except if my dad busy...
ok..skrg ni nak ckp psl kuih raya plak...
aku dah siapkan dua jenis kuih raya...
honey cornflakes ngan sarang semut *kuih feveret adiwira*...
nnt tggl buat 1 type kuih and kek je..
my family x suka mkn kuih raya org lain buat or beli...
mmg dari azali mcm tu except kalo kuih tu sedap sgt3 baru la beli...
ok la...dh panjang sgt membebel ni...
nnt jumpa lagi utk next n3...
tqvm sbb reading my entry today...see uols soon :)


notakaki: mood skrg ni rindukan si adiwira...cepat la balik..:) yeah!!my lil sis nk balik esok..oooyyyyeeeaaahhh!!!
11

** U'RE MY HERO **

Salam Ramadhan buat semua readers ANABOKABANA
macam mana dgn puasa..ok???
hari ni ckup 9 hari kita b'puasa...
tahun ni mcm excited sket nak raya..
x tau la kenapa...
anyway today nyer post nak ckp psl my dad...
jz wanna to say congratz for his promotion last week...
mmg berkat btoi bulan Ramadhan ni kan...
pape pn i'm proud of u dad...
i lap u la!!!!

♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥
nasib baik x kene posting mana-mana...
kalo x, bye-bye la adiwira..:)
n kesian jugak kat aku kalo kne dok kolej...
uwwwaaa...x mau!!!!


notakaki: i'm proud to have dad as an army...work in RAMD!!!hope lepas ni ktorg akan jadi familyyang bhgia selalu...n ayah sentiasa sihat!!!!
7

** BERJINAK_JINAK **

Salam 3 Ramadhan semua muslimin semua...
puasa x harini?
jgn ponteng ok???
saya puasa tau..x de ponteng2 ok!!! * sejak bila berbahasakan 'saya'..baik tol plak*
on first day puasa aku mmg excited gle buat mcm-mcm kuih...
so dengan itu muncul la my APAM POLKA DOT....


x dela cantek sgt mcm org jual tu...
tp kiut miut k???*bakul angkat sendiri kn??*
so sebabkan ramai tanya mcm mana nak but, so ni recipe nya!!!

BAHAN A (di sejukkan dalam fridge)
3 biji telur gred B
220gm gula halus
1 tbsp ovalatte

BAHAN B
150gm susu - Magnolia/Nestle/HL
275gm tepung gandum*
1 tsp backing powder*

*diayakkan

STEP:-
  1. Pukul bahan A dengan mixer with high speed smpai naik volume bahan A atau lebih dikenali smpai kembang..ulang lagi skali..HIGH SPEED..
  2. Adunan yang cukup kembang akan kelihatan likat..mcm bancuh buat bahulu..
  3. Masukkan susu sikit-sikit --> adunanan akan lebih kembang dan gebu lepas susu dimasukkan.
  4. Masukkan tepung yg diayak tadi sikit demi sedikit and on mixer at lower speed...LOWER SPEED tau..
  5. Asingkan adunan kedalam mangkuk kecil dan warnakan ikot color yang kita suka...
  6. If nk senang time isi dlm acuan yg comel giler tu, guna kan piping..so xdela tumpah-tumpah...isikan dlm acuan 3/4 penuh..
  7. Decorate ikot creativity masing-masing...
  8. Kukus dalam masa 11-13 minutes...
  9. Adunan x blh simpan lama-lama, at least b4 sejam kena kukus smpai abes..cz nnt apam x comel..mcm berlubang-lubang @ byk jerawat..hahaha..ini disebabkan ovalatte tadi dah x elok kembang...
- Selamat mencuba semua..moga berjaya!!!!!! -


notakaki:nnt kalo jd bg la feedback k??i'll wait...jgn lupa visit my MILASHKA SHOP..tggu my n3 coming soon..best..i'm proud of him...lovely dad...
4

- VISITING MY SHOP -

ammbuuucaakk!!!!
lately mcm busy sket...
tp kalo korg semua nk tau..
aku dh abes LI dh..
so skrg ni tgh senang lenang dekat rumah..
xdela senang lenang mane..
tp hidup aku tetap hepi!!!
HHOORRAAAYY!!!!!

tapi aku ader benda nak share ngan korg semua...
aku just open my new online shopping...
taaadddaaa...



hope sudi la tgok-tgok...
tp kalo blh beli skali pn x pe...
barang mmg high quality...
kalo x percaya korg blh beli n kalo x puas hati *atas alasan munasabah* blh return blk!!!
aku jual pakaian for gurls yang nak jd cantek cun melecun!!!
jgn lupa visit

Milashka Shop
Facebook: Milashka Shop

harga reasonable with the quality..
all my stuff semua limit...
so who's get it is the lucky one!!!

notakaki: ape yang saya pakai on the first is all from Milashka Shop..so cepat-cepat grab!!!
8

- IMPIAN KINI NYATA -

hati berbunga mcm kembang setaman dah..
TQVM billion lemon to my bro...
muahahahahahahaha!!!!!
can't wait for it...

Gambar bicara segalanya :)


notakaki: my wishlist come through..lepas ni nk berangan pe plak eh???uhu..tdo x lena mandi x basah la alamatnyer....
3

- MOGA INI BERERTI -


makin lama blog ni makin alami sindrom kemurungan tahap melampau...
yela..aku dah jarang update due to busy tahap melampau...
weekend mmg la aku x online cz byk bnda aku buat time weekend...
lepak ngan my family...so lappy mmg x bukak...
i love to have my family as my backbone...
aku mmg surrender bendera putih if i lost them...
entry kali x de aper yang best...
last weekend travel pegi melaka sbb hantar my lil sis balik Terendak...
gonna mish her...
now i'm craving for

..IPAD 2..


omaigulagula....
nak sgt3 benda terindah ciptaan Apple Corp ini...
wahai abang ku tercinta...
plissss...accept my loan...
hahahhaa...
hope gonna get dis godaan dunia ni soon :)
nak yang putih punya boleh???


notakaki: aku dh lame ngidam ni..once i want, i'll try get it no matter what...wait ya...amin~~~
5

|| PANJAT BUKIT MACHO ||


BROGA HILLS
nama bukit mcm macho je nama tu kan???
bg aku nama bukit ni mmg macho nk mampos...
nmpk ganas gle kn???tp aku x tergoda pn..
sbb aku ader dia..
pagi sabtu aku gerak pagi-pagi dr rumah...
pagi la sgt..padahal kol 7 lebey baru gerak..
yela..aku jarang pegi keluar pagi-pagi mcm ni kecuali pg keje...
thanks n congratz awk sbb blh bgun awl..
around kol 8 smpai sne...siap g beli McD lg sbb nk breakfast dkt atas bukit tu...
gempak je lebey kn..*x suka blh tutup*
kali ni kwn adiwira ikot skali cz UPNM ader cuti...
so best jugak lepak sama-sama since aku pn dh lama knl dia...
kalo ckp psl stamina aku mmg out...sbb aku ni mls nk excercise...
so ble time naik sne mmg kne byk pit stop sbb x larat..
kesian mereka pn kne stop jugak...hahahaha...
almaklum la..diorg dh biasa PT (physical training)..aku pn PT jugak (pegi tido)...hahahaha...
taking about 1 hour jugak la...lme kan aku ambl mse nk naik...
smpai atas sne lepak jap smbl makan...
nsb baik x muntah sbb aku hiking ngan perot kosong maaaa....
tp i'm still ok la..kuat la katakan...hehehe...
even cuaca agak terang tp x panas lansung cz angin mmg best gler...
lapik tikat garenti tido punya la...
lepas puas lepak n snap pic baru gerak turun...
turun bukit x susa mcm naik kn???so mse yg diambil agak cepat...
lepas smpai bwh, ktorg pegi Rabbit Fun Land...dkt dpn broga je...
main rabbit semua...mereka ni sempat la rasa satay arnab...
after that singgah pegi makan plak..
pegi IKEA...sbb nk sgt makan meatball...perot bunyi hip hop gler...sbb lapa tahap gaban...
aku mmg kuat makan skrg ni..abes meatball 10 biji aku taram...eh...4 biji utk awk...
ngan chicken wing la..crispy popiah lg...
byk x???
lepas 2 lepak titiwangsa plak..makan lg..tp mkn cendol je..n then pulang..-i'll never walk alone-

-sky jump bro-

-rabbit fun land--exhausted-

-as a prove we're here -

- lu ingt posing mcm ni bgus sgt -

nota kaki: adiwira ♥♥♥♥ thanks for a great day..da way u treat me make me fall in love with u every second...article ni lama dah jadi kiah pekasam dh..since 2 mggu lepas dh tulis tp x publish lagi...ehe..nmpk sgt pemalas skrg ni kn???
6

|| NATURAL BEHAVIOR ||


agak lama aku x menyonteng arang dkt alam maya kesayangan aku ni...
dunia kerja and study totaly lain nak mampos..hari-hari bangun pagi and siap-siap gerak membanting tulang empat kerat ni..sugguh mulia ayat disitu kan???
tapi sekarang ni even baru sebulan aku intern..i'm starting miss my time during study..
rndu sgt3...mmg aku akan lebey appreciate masa lebihan aku selama 2 semester lagi ni..
haaaaa!!!!!!!
cakap pasal study ni kan..my result dah keluar la...
not really puas hati..tapi x pela...next time try harder and harder...
amin~~~~

back to my topic pasal natural behavior...
hari ni aku nk cakap pasal golongan adam..
last week time aku tgh kerja, ada seorang ni yang sudi share info yg best dgn aku..
korang semua tau x, yang golongan adam ni ader 2 musim...
musim satu ialah musim gatal and lagi satu musim natural...
setiap musim ini akan silih berganti untuk setiap lima tahun...
senang untuk d'terjemahkan dengan ayat ini...

....20-25 tahun....
kaum adam akan mengalami musin gatal..mostly kita akan tgok majlis perkahwinan akan dilaksanakan pada lingkungan usia macam ni kan???may b ader yang buat b4 20 tahun and after 25 tahun..tp ini adalah golongan majoriti...terpulang pada selera masing-masing...lagi pun pada usia ini kita akan lebey serius untuk cari pasangan yang sesuai...

....26-30 tahun....
pada lingkungan usia seperti ini, hubungan rumah tangga akan seperti biasa...tiada campur tangan orang ketiga dlm rumah tangga..kehidupan dilalui sperti biasa dengan penuh bahagia...namun seperti tak di duga...ku harapkan panas smpau ke petang rupanya hujan ditengah hari berserta petir dan juga guruh...

....31-35 tahun....
perasaan mengatal menular kembali..mengakibatkan kewujudan orang yang x diingini seperti makluk parasit yang ganas dan ekstrem akan muncul dalam hubungan...
masalah ini kan berlaku sama ada dalam keadaan serius ataupun tidak..bergantung pada kebijaksanaan pasangan untuk tanganinya...disini kebijasanaan setiap pihak akan dilihat...
jika bijaksana nahkoda nya maka lancarlah pelayarannya..
jika tumbang nahkoda nya maka karamlah pelyaran itu..sbb itu lah kalo menurut statistik penceraian banyak berlaku pada lingkungan umur seperti ini..x dinafikan faktor
kekukuhan ekonomi seseorang individu menyebabkan
kedatangan parasit-parasit ini...

....36-40 tahun....
pelayaran rumah tangga akan kembali tenang...tiada lautan bergelora...jika berjaya mengahadapi ombak kuat tadi maka akan hidup bahagialah pasangan itu smpai tika saat ini...jika tidak..si kaum adam masih melemparkan senyuman bahagia bersama permaisuri baru nyer...permaisuri pencen akan hanya geget jari kesedihan...

musim seperti ini akan berulang selama-lama nya...x dinafikan, setiap hubungan
mesti ader pasang surut nyer..semua kenyataan ini berdasarkan statistik penceraian
yg dirumuskan dan diringkaskan...harap setiap ayat celoteh
ini memberi sedikit pengetahuan kepada semua pembaca kesayangan aku...mungkin x semua pasangan akan alami benda seperti ini..so pada sape yang bertuah,
u're da lucky one..grand prize!!!!!

hope sgt3 ayat dkt atas ni x menguris mne-mne belah pihak..seladar berkongsi secebis pengetahuan yang x seberapa ini...sayang korg semua...

~muchos gracias~
3

WHICH BETTER

nak hidup zaman skrg ni mmg susah..setiap bnda yang dilakukan kne perfect..even sekecil zarah kesalahan yg kita buat, mst akn nmpk cela nyer mcm kte buat satu pembunuhan...

aku makin x phm keadilan dunia skrg ni..aku dikatakan t'lalu ego..do i look egoistic???anyone can answer it for me??please let me know it..

aku kini idup dalam kebuzian kota as org yang dah b'kerjaya sbb aku bz dgn my LI...tmpt LI aku skrg ni dlm proses nk adapt..so far bg aku mmg best ader dkt tmpt skrg...hari2 pergi kerja mcm excited ske..but a bit tiring sket..tp memberi kepuasan yg lipat ganda when i can solve one or more probs...mcm dpt hadiah besar plak...

starting from now kita kne la blaja utk idup atas kaki sendiri...jgn t'lalu berharap pada org lain utk majukan diri..aku pernah kne..so it's time to show yg aku ni independent ok!!!!*lu salah tafsir psl waa..*

maapkan saya sbb entry kali mcm gle-gle sket and a bit emotional...waiting my emotional to be ok..it's enough for me :(



"my heart is crying but nobody know
cz my lips keep on smiling to make them happy
"


biar lah orang kenali aku idup gembira..buat mereka gembira satu hadiah yg besar bagi aku even adakala nya aku yang makan hati..sbb to love someone u must sacrifice something that hard for u to done!!

notakaki:mne yang terbaik..pikikan diri sendiri or org yg kte syg??maapkan aku kalo lately mcm lmbt sket update blog..idop mcm agak x teratur n perlukan masa utk adaot semua itu...my personal life pun a bit kucar kacir mcm kucing ilang anak...i'll back soon :)
13

:: SUPER DUPER BUSY ::


since start LI ni aku macam susa sket nk online..
bkn nyer aper...
ble balik rumah, badan mcm dh letey...
jz feel like nk lay down n rest depan tv je...
mls tol nk on my lappy..
sori u guys...
life during LI n study mmg gle-gle lain..
aku pn jd pelahap gle ble makan...
before ni jz makan sehari sekali je...
tp since LI ni 2-3 kali sehari...hahahaha..
nnt jgn t'kejot kalo aku tbe2 berubah saiz :)
now aku just baru balik dr kampung cz ader kenduri...
best-best..
time cuti ni rmai pulak yg kawen..
uwaaaaa...jeles...nk jugak!!!!
*mula nk jd perasan..org nk pn x de lg*
last week ader pegi IKEA..
beli lampu utk bilik...
cantek!!!!
pegi sme yayang miera ku aku yg lme x jmpe...
mish u...
*sori atas kesulitan yg dihadapi*
nnt dtg lg tau??


super duper awesome...
nk makan meatball tp lastly, cafe makanan Sweden tu tutup atas dasar tertentu :(
kempunan aku...
si adiwira sudah pn ader GF baru...
kini aku redha...
sedey ader, jeles pn ader :(
x pela..yg penting jge diri baik-baik..
jgn bwk laju-laju...


esok start keje balik...
hari yg penat today..
need a rest..
:) nite-nite :)


notakaki: mggu depan trip to kedah plak...ader kenduri lg..hehehe...biasa la kalo cuti sekolah ni..mst byk gle kenduri..berator mcm naik tren je...awk...i mish u...jz sedey sbb kte jarang jmpe...craving for double cheese burger...nk!!!!
16

:: INTERN ::


ppuuuhhhh....ppppuuuuhhh....
banyak tol sawang dlm blog ni..kne lakukan proses pembersihan ni...
hye2 semua...
my final exam was over on last friday...
tp x da masa nak update blog...
sori uols...
harini my intern being start..
x de aper yg menarik on my first day...
a bit sleepy cz x ckup rehat n kena bgun awl sket kot...
aku buat intern dkt HKL *da most crowded hospital in m'sia*
uuuuwwwaaaa....
may b it my first day kot so rasa mcm agak terrible jugak la...
tp may b lepas a few days i'm gonna be ok...
hope so..really hope it..*sbb sepuluh minggu kot*
tp semua org dkt sana really helpful..
jz a bit blur cz aku punya manager yg organize intern ni cuti..
so my real intern will start on this wednesday...
nothing to say more..
cz intern ni mmg make me tired...but tomorrow is public holiday!!!!
yyyyeeeeeehhhhhaaaa!!!!!!
what gonna to do??
rest dkt rumah :)

notakaki: lepas ni nk tgok midnite KONGSI..yeeeeaaa!!!!tp FF5 x tgok lg...sedey je...:) aku really hope my intern gonna be better...mcm nyesal gak x pegi interview utk intern kat inje...hahaha...selamat b'intern to my lovely coursemate...:)
19

:: TUTORIAL ::

+gambar x de motip la +

buku....buku...buku...
baca...baca....baca...
mengarut ape plak kt cni...
mmg skrg ni mls gle nk bce buku...omegod!!!*gedebush sket*
hari ni aku nk update blog la...lg best kn??
uuurrrmmm...
tajuk psl tutorial...
so kali ni aku nk ckp psl tutorial utk blogger-blogger yg baru nk merangkak mcm aku..
last week aku ader view one blog yg byk tlg aku utk update view features dkt my blog..
dia aja mcm-mcm la...
lagi pn tutorial dia sng phm n x dela ayat belit-belit tahap professional gaban...
hahahhahaha...
org yang baru bertatih mcm aku ni blh la nk phm...
korg semua blh view blog ni...

Edriena Hazelina

dkt blog ni korg akn dpt byk benda..
selamat mencuba ok???
:) muchos gracias :)


nota kaki: kepada peminat maxi skirt yg sedey sbb RNR collection dh tutup order, aku der jmpe satu lg online shopping yg buat custom made maxi skirt...just visit this DaLzButtOnCraft..order msh lagi blh buat...kalo nk visit her blog, blh la tgok dkt list online shopping dkt my blog ni :)
22

|| CRAVING ||

satu paper dh berjaya ditumbangkan dgn jayanya...
yeah!!!!
will have 5 more untuk berperang..
harini x de mood nk study so kita update blog nk x rakan-rakan...
hari ini nk update psl online shopping plak...
haritu dlm previous entry aku ader ckp psl maxi skrit yg tgh meletop *gebabom!!*
so today psl SHAWL plak..
lately shawl satin mmg gle2 punya fofular kn???
lagi-lagi org tgh gila psl HANA TAJIMA kn???

saya x cantek seperti HANA TAJIMA

aku pn dh try pkai jugak..
mmg best n sng nk pkai...yg pnth ble pkai, kepala x bulat k???
pada korg semua reader yg baik hati lg comel, ni antara online shop yg jual satin shawl...

AISHA HUMAIRA

HAWTSHAWL

harga agak berbaloi...kalo mhl sgt aku x dela share ngan korg...*sbb nnt aku pn x mampu nk beli*
semua online shop yg aku promote, aku dh try dlu dh...
kalo best, baru aku share...
harga blh tnye pada onwer tersebut...
kalo dkt HAWTSHAWL, panjang shawl tu lebey sket 1.7m..



notakaki: aku suka tgok blog TERFAKTAB ni..pegi jln2 kat blog ni..uhu...
41

|| FOOLING THROUGH ||

*muka tanpa make up kecuali bedak..sori buruk*
my mood not being in stable condition..
sekejap keep on smiling :) sekejap keep on muka masam dahi b'kerut :(
aaaarrrgggghhh...
adakah sebab pressure nk exam??
my paper will start dis thursday...*wish me luck tp x kan berjaya kalo xde usaha* just nak share something...
lately maxi skirt punya fashion suddenly meletopkan???
so aku nak bgtau semua warga pembaca anabokabana ni...
maxi skirt yang aku rasa cantek n worth utk beli adalah dkt this page...
i got one...awesome!!!!
so rajin-rajin la tgok their 'muka buku'


RNR Collection

hope this will helping uols yang mencari-cari maxi skirt yg best..
ader cutting A-cut or maxi skirt...
just ukur and tell them what u one...
mcm ala-ala custom made la...
ok la...buku-buku atas meja dah panggil..
need to go to catch them..
see u soon..
dadaaaaaaa...


notakaki:hati aku mmg tgh sakit..xpe-xpe..selagi blh sabar, aku akan sabar..tp tlg..jgn cuba uji kesabaran aku..i have limit on it..jgn buat nnt one day aku ignore kau sbb perangai ko yg menyakitkan hati aku...tp sekarang ni aku tgh cuba utk tidak kisah pada kau...go go power puff gril..:)
10

|| PHENOMENA ||

hari aku berjalan-jalan usha blog org lain..
and tbe-tbe aku t'terjah dekat satu blog ini..

BLOG GEMPAK

benda ini bagaikan phenomena dalam dunia fesyen..
aku mmg 100% setuju dgn apa yg d'bicarakan dalam blog itu..
even isu ni kadang-kadang boleh jadi isu yg panas...
mcm isu fesyen tudung dahulu kala...
tp psl fesyen tudung itu, ak x setuju sgt..
selagi kita tahu tujuan pemakaian tudung, x salah kalo nk bergaya...
tapi kalo psl legging ni mmg aku x setuju kalo pkai tudung tp bawah ketat...
mmg aku pn x alim mne...
jz kadang-kadang rosak pemandangan mata aku ni...
*aku punya jeans x de size 's'..plg kecik size 'm' *
lagi pn dengan pemakaian legging ni nampak mmg x sesuai kali disertakan dengan tudung dikepala..
walaupun akan ader 50% org akan setuju and 50% lagi x setuju..


notakaki: nukilan ini hanya untuk menyatakan pendapat aku..bkn utk mengata atau apa..moga memberi manfaat kepada semua..even aku pn pkai jeans ketat jugak tp jeans lama-lama akan 'kembang' n besar...lagipun material dia x jarang..maafkan sekiranya ayat ini ader membuatkan seetengah pihak terguris hati...
5

|| AAIIIPP ||


ton of lorry of assignment skrg ni..
tolong-tolong *x tau nk mtk tlg pasal aper n pada siapa*
mulai skrg aku akan busy dengan kerja-kerja yg menimbun bagaikan bukit...
ala-ala dah macam nk ambil master jer..*aku dh mula perasan..abaikan*
walaupun sem 2 tahun 3 ni dh nak abes *mean dis week last lecture*
next week dh start study week...tp assignmnet still penuh..
time study week akan digunakan utk presentation paper...
uwaaaaaa...
blom msuk 4th year lagi...
dengan final project la ape kejadah lagi pn aku x tau sbb otak ni dah mengalami disconnect of connection...
nak abes kan degree pn smpai pening aku nk buat semua projek..
ini pulak kalo nk ambk mster and PHD...*ish3..mcm x sanggup je..*
next sem aku bersama adiwira mungkin akan kurangkan perjumpaan untk bicarakan hal-hal rumah tangga..*adakalanya lakukan aktiviti yg kekanakan ribena*


sebabnya masing-masing akan mem'busy'kan dgn mcm-mcm kerja...
sekarang ni kne focus dgn final exam plak...

GUD LUCK IV FINAL ADIWIRA

so maapkan si pengarang x bertauliah ni kalo blog ni dipenuhi oleh labah-labah berbisa..
hahahahha..*tp mst time stdy week aku akan post something cz aku ni jenis x blh tgok buku lme-lme*
mmg ckp x serupa bikin kn???
*macam la ramai sgt nak baca blog aku yg buruk ni*
tatatatattatatata.....


notakaki: aku rasa makin lme aku tulis blog ni makin mengarut la kan??ader pape idea utk perubahan x???tp idea itu akan dipetimbangkan lepas my final..yeah!!!
11

|| SINI TEMPAT TUJU ||

lately aku agak bz sgt3 smpai nk online pn susah...
biasa la kalo dh nk abes sem kn??
dengan assignmnet la...test betimbun2 la...presentation la...
mcm2 aku kena sumbat dlm kepala otak ni..
*tggu nk meletup je..tp x nk meletup..penat ak study utk dpt degree ni..*
hahahaha..
x pe2...do it slowly...
uuurrrrmmmm...
dlm bz-bz b4 ni, aku sempat jugak lari-lari kejap..
pegi jln-jln..
kali ni tmpt yg aku pg ni xdela jauh mne...
dkt kepong je...
jeng-jeng!!!!!!!

FRIM

ni la tmpt aku dan si adiwira pergi...
sbb ktorg ni dh boring asyik-asyik jln dekat mall n tgok movie...
bosan!!!
so buat la aktiviti yg agak kurang b'faedah jugak...
aku dgn bangga nyer jln-jln dkt FRIM tu dgn muka yg buruk sbb bru lps buat facial...
merah2 muka aku...
tp x pe...bkn sng adiwira dpt weekend...
*dh la ptg jumaat 2 ckp dier x de weekend sbb kne pergi perlis...nsb baik x jd..*
mula-mula rehat kn minda ala-ala minda therapy la ni..
pegi la dkt sungai...siap g panjat lagi sbb nk pg atas punya part...
lepak-lepak smbil mkn McD...hahaha...
picnic dgn McD :)


lepas puas main air, kotorg pn gerak nk pg canopy walk..
sesat kot dlm FRIM tu cari canopy walk..
lastly jmpe jugak...
aku ingt kn mcm tepi jln je canopy walk tu..
x tau la plak kne mnedaki gunung ala-ala daki gunung tahan dh ni...
dh la aku ni pkai jeans ngan ballet shoes...
ish3..

salah tema plak...
mmg berbaldi-baldi peluh aku keluar...
bkn setakat biawak je aku jmpe...
baby biawak, tupai n segala hidupan hutan pn aku jmpe...
mula-mula tkot jugak la..tkot sesat dlm tu...
tp nsb baik rmai jugak org yg naik ata bukit 2...
tp yg aku salute tu, mostly aunty n uncle yg dh b'umur...
aku yg naik ni pn separuh nk pengsan dh...
dh la panas...
hehehehe..


lastly lepas b'kilo-kilo kampit beras ktorg jln, smpai la ke puncak tmpt naik canopy walk 2...
yyyeeeaaahhh!!!!!!!!

tahniah kepada saya!!

*gmbr dkt cni x dpt d'upload atas sbb-sbb t'tentu*
lepas puas jln-jln dkt FRIM, alang-alang dkt kepang pegi la main layang-layang lagi..
tp layang-layang ktorg ni dh gle...
kejap kiri kejap kanan...
so ahad lepas time pegi melaka, aku beli layang-layang baru..
yyyeeeaaahhh!!!


x sbr nk tggu adiwira outing or weekend..
nnt bln MEI start LI blh la jmpe selalu...
x payah tggu-tggu outing ni...
hehehehe...

notakaki: next week adalah last week utk attend class...dh nk start stdy week dh..OMG..dh nk final exam ni..uwaaaa...so kne prepare..:)
Back to Top