6

|| NATURAL BEHAVIOR ||


agak lama aku x menyonteng arang dkt alam maya kesayangan aku ni...
dunia kerja and study totaly lain nak mampos..hari-hari bangun pagi and siap-siap gerak membanting tulang empat kerat ni..sugguh mulia ayat disitu kan???
tapi sekarang ni even baru sebulan aku intern..i'm starting miss my time during study..
rndu sgt3...mmg aku akan lebey appreciate masa lebihan aku selama 2 semester lagi ni..
haaaaa!!!!!!!
cakap pasal study ni kan..my result dah keluar la...
not really puas hati..tapi x pela...next time try harder and harder...
amin~~~~

back to my topic pasal natural behavior...
hari ni aku nk cakap pasal golongan adam..
last week time aku tgh kerja, ada seorang ni yang sudi share info yg best dgn aku..
korang semua tau x, yang golongan adam ni ader 2 musim...
musim satu ialah musim gatal and lagi satu musim natural...
setiap musim ini akan silih berganti untuk setiap lima tahun...
senang untuk d'terjemahkan dengan ayat ini...

....20-25 tahun....
kaum adam akan mengalami musin gatal..mostly kita akan tgok majlis perkahwinan akan dilaksanakan pada lingkungan usia macam ni kan???may b ader yang buat b4 20 tahun and after 25 tahun..tp ini adalah golongan majoriti...terpulang pada selera masing-masing...lagi pun pada usia ini kita akan lebey serius untuk cari pasangan yang sesuai...

....26-30 tahun....
pada lingkungan usia seperti ini, hubungan rumah tangga akan seperti biasa...tiada campur tangan orang ketiga dlm rumah tangga..kehidupan dilalui sperti biasa dengan penuh bahagia...namun seperti tak di duga...ku harapkan panas smpau ke petang rupanya hujan ditengah hari berserta petir dan juga guruh...

....31-35 tahun....
perasaan mengatal menular kembali..mengakibatkan kewujudan orang yang x diingini seperti makluk parasit yang ganas dan ekstrem akan muncul dalam hubungan...
masalah ini kan berlaku sama ada dalam keadaan serius ataupun tidak..bergantung pada kebijaksanaan pasangan untuk tanganinya...disini kebijasanaan setiap pihak akan dilihat...
jika bijaksana nahkoda nya maka lancarlah pelayarannya..
jika tumbang nahkoda nya maka karamlah pelyaran itu..sbb itu lah kalo menurut statistik penceraian banyak berlaku pada lingkungan umur seperti ini..x dinafikan faktor
kekukuhan ekonomi seseorang individu menyebabkan
kedatangan parasit-parasit ini...

....36-40 tahun....
pelayaran rumah tangga akan kembali tenang...tiada lautan bergelora...jika berjaya mengahadapi ombak kuat tadi maka akan hidup bahagialah pasangan itu smpai tika saat ini...jika tidak..si kaum adam masih melemparkan senyuman bahagia bersama permaisuri baru nyer...permaisuri pencen akan hanya geget jari kesedihan...

musim seperti ini akan berulang selama-lama nya...x dinafikan, setiap hubungan
mesti ader pasang surut nyer..semua kenyataan ini berdasarkan statistik penceraian
yg dirumuskan dan diringkaskan...harap setiap ayat celoteh
ini memberi sedikit pengetahuan kepada semua pembaca kesayangan aku...mungkin x semua pasangan akan alami benda seperti ini..so pada sape yang bertuah,
u're da lucky one..grand prize!!!!!

hope sgt3 ayat dkt atas ni x menguris mne-mne belah pihak..seladar berkongsi secebis pengetahuan yang x seberapa ini...sayang korg semua...

~muchos gracias~

6 Bicara anda ♥♥♥:

maldinifaridkamil said...

manusia dan nafsu! hehe.

Safrah Zainal said...

ye..itu kenyataannye yayang..
xdinafikan..
byk dh berlaku dpn mata,huhu..
hope "pelayaran" aku,kamo & mereka2 yg lain tenang selamanye.aminnn..

saidatul noor farhana said...

kumin: biasa la manusia...x penah puas dgn aper yg dia dpt...:)

saidatul noor farhana said...

yayang sap: amin~~~aku pn doa kn bnda yg sme..x mau la bnda x d'ingini terjadi..xpe..yg pntg doa..:)

HaNa Hani said...

aish...parah penyakit laki tuhhhh
takot dengornye!
hahaha

saidatul noor farhana said...

mmg parah..so setiap org ader baik n buruk..depend pde cara utk kawal..:)

Back to Top