5

.. I am BACK ..

Assalamualaikum


Salam untuk semua follower, readers, silent readers or semua yang kenal diri ini. Nak tulis pun rasa macam kekok je sekarang ni sebab lama gila tak update blog ni. Maafkan tuan empunya blog yang naif ni. Sebabkan terlalu busy dengan urusan hidup sendiri sejak lima bulan yang lalu. Aku kini secara official nya dah habis study untuk my first degree. A bit happy there because I success to give my parent my degree. Time my final semester memang agak busy dengan kerja-kerja yang menimbun banyak. Tapi Alhadulillah semua dah berakhir dengan baik and by this October I'll have my convocation with my friends. Sekali pikir terlalu banyak yang aku nak kongsi dengan korang semua tentang apa yang jadi in my life for past 5 months. Tapi it's alright if kita cerita yang best sahajakan???Since sekarang ni mood bulan Raya EidulFitri so belum terlambat nak wish Selamat Hari Raya kan??? Maafkan dosa aku if ada buat salah ataupun terkasar bahasa masa post any entry dalam blog ni.  So harap lepas ni aku mampu update blog ni macam sebelum nya..Insyallah...
Salam EidulFitri from Ismail's family




2

** IT'S BEEN A MONTH **


Assalamualaikum...

jari sepuluh disusun memohon maaf sebab sekarang ni aku jarang update blog...
bkn apa, just lately a bit busy sikit with my life..*tapi sempat jugak dating*
since tahun 2012 ni aku bergelar pelajar tahun 4 *my last sem* engineering, so betambun kerja aku nk kena buat..
as what uols need to jnow, dis sem aku just take 4 subjects je...
so total my credit hours are 11 je but sibuk mengalahkan presiden Uganda...
sekarang ni aku kena ulang alik PPUM sebab nak settle all the procedures before proceed to take a sample for my final project...
lama-lama kalo hari-hari ulang alik PPUM mau aku loose weight...*baru bercita-cita nak naik berat badan*
hope all the procedure will settle by this week...*hoping sooo*
aku lupa plak...last 2 weeks i just coming back from Sabah..*bunyi excited kan??*
i'm really fall in love with Kundasang...
feeling macam dekat obersi plak....
wah...ala-ala retis plak kan...
nothing happen dekat sabah...just holiday with family before aku kena tempuh sem yang menyakitkan kepala ni...
hope i'll finish my degree on time...amin~~~
dis sem gonna my last chance utk nikmati duit scholar...
thanks a lot JPA sbb support my studies n life selama 4 tahun ni...

notakaki: since sekarang makin busy, i'll less seeing my adiwira...i miss u...hope to see u sooonn..
3

* DIA WIRA *


dia gagah
semua waktunya digunakan berkhidmat untuk negara
ketika kecil jarang waktu kami bersama
tapi mama sentisa berkata "ayah sygkan kalian semua"

dia berani
ayah sering berkata "zaman sekarang lebih senang dari dulu kala"
dia berjuang pertahankan negara
operasi, berperang perkara biasa baginya
pantang undur sentiasa dalam hatinya

dia penyayang
wajahnya jarang mempamerkan sayang
gerak gerinya tegas tapi terselit kasih sayang
walau jarang terlafaz tapi satu aku tahu "hanya ayah yang aku sayang"


dia segalanya dalam hidup aku

bibippp...biibbbiippp...*my alarm phone ringing*

"SELAMAT HARI JADI KE 50 AYAH"

even though aku set alarm does not meant i forgot about the day..
just in case aku bz..but sumpah i never miss wish him hepi bufday...
celebration macam biasa just what make it different is my dad already use starting number 5 in front his age number...cepat je masa berlalu...

alhamdulillah..kesihatan my dad getting better...
hope semua akan baik seperti biasa...
aku doakan semoga ayah lebih sihat and dimurahkan rezeki...
semoga segalanya dipermudahkan...


notakaki: i'm proud to have u as my dad..i'll always love u..amin~~~
4

* HETIC *


Assalamualaikum

tahun ni terlalu banyak peristiwa fly through my life...
ada yang mengembirakan and ada yg make yg tears coming out...
hari rabu ni will be my thesis's presentation...
but i'm really not in mood...
rasa macam nk skip je but i can't...
i mish my mom n dad...i want to meet them...
my parents now dekat kelantan...
suddenly my dad admit to hospital...
it really surprising me sebab pagi tu my dad kol and ktorg gelak-gelak...
i hope nothing bad will happen...
my dad hard to breath masa on da way balik KL...
but now doctor cakap dah stable and if nothing happen he will discharge esok..
mmg sound mcm nothing happen tp i just want to be there...
i want to look at him with my own eyes...
hati aku x tenang..semua buat mcm x kena...
my mom had fever right now...lagi buat aku mcm separuh gila dok dkt KL ni..
really hope times will fly fast...i want to going back there...

Ya Allah..besar sungguh dugaanMu..sesungguhnya hanya Engkau mengetahui apa yang bakal terjadi..permudahkan lah ia jika ia ada dalam redhaMu...tabahkan hati seluruh keluargaku..sesungguhnya kepadaMu hambaMu ini sujud meminta pertolongan...


notakaki: otak tengah serabut..hati tgh sakit..pilihlah lelaki yg menyayangi keluargamu seperti dia menyayangi kamu..kerana ia jaminan kebahagian mu kelak...aku masih mencari...
7

* BLOG KINI SUNYI SEPI*

...Assalamualaikum semua readers...


times fly so fast until now just left 2 weeks more before my final exam...
uuuaaaagggrrrhhhhhh!!!!
my thesis, assignment and project still floating up in the air...
sedey sungguh!!!!
keep on forcing my brain, my eye to focus doing all those things..*seksa jiwa tol*
dah la each weekend mesti busy attending all weddings...*i love to see bride n groom..mcm seru kne kawen je..*
dalam busy-busy untuk siap kan kerja yg buat jiwa aku ni makin serabut, aku still have time to see him...yela..since my final nk start so i'll no see him until i finish my final exam...
good bye my adiwira...see u soon...*focus on ur final and thesis too*


my second draft of thesis done!!just wait any comment from my supervisor...
hope this scond draft will be fine...
aku penat keep on change it...uwaaaa..stresss...*sedey sbb UM ada Turnitin..mean no copy n paste..*
no matter what aku akn keep on do it until my last breath..*ayat mcm nak pegi perang*
ooo..lupa plak..last week my dad attend his reunion of 25 RAMD dekat Tapah...
his first unit after commission...* so adiwira kne msuk 25 jugak!!blh x nk paksa mcm tu..*
dekat unit ni jugak la my dad meet up my mom and end it with wedding...


ok..ayat dah makin mengarut and i need to focus back to my work...EEG here i come!!!!


notakaki: hepi belated anniversary to my mom n dad..i love u so much..no matter what will happen in future, i'll always pray for our happiness...thanks to Allah cz give me such a lovely family...Alhamdulillah..ooo..lupa lagi..my lil sis jz dpt keje dkt butik wedding..mcm best je kan...jeles...bgus jugak dia keje dr membesarkan badan dkt rumah utk tggu result SPM..
Back to Top